• برند سازی
    Branding

برندینگ

مقدمه ای بر Branding
برندها نه یک محصول یا پدیده‌ی صرفاً فیزیکی، بلکه مجموعه‌ای از ویژگی‌های منحصربه‌فرد و دارایی‌های ملموس و غیرملموس هستند که در طول زمان تکامل می‌یابند. مفهوم برند امروزه دیگر منحصر به خدمات و یا کالاهای فیزیکی نمی‌شود، بلکه کامیابی در دنیای امروز از آن کسانی خواهد بود که خود را در قالب برندی ممتاز عرضه کنند. ستارگان سینما، مدیران، سیاستمداران، ورزشکاران و حتی افراد عادی می‌توانند ویژگی‌هایی ممتاز و منحصربه‌فرد در خود یافته و به پرورش و ترویج آن اقدام کنند.
برند نمادی است که دامنه متنوعی از ایده ها و ویژگی ها را در بر می گیرد. مصرف کنندگان از طریق برند ها محصولات و یا خدمات را شناخته و به آن ها پایبند می شوند. افزایش قدرت نام و نشان تجاری جهت متمایز ساختن به طور تاثیر گذاری می تواند مزایایی مانند افزایش قصد خرید، هزینه ها ی کمتر بازاریابی ، افزایش فروش، اولویت بندی های قیمت و وفاداری مشتری در محصولات و خدمات ایجاد کند.
ساخت برند به فرآیندی اشاره دارد که یک سازمان را معرفی کرده و نشان دهنده ی میراث ، ارزش ها ، فرهنگ ، مردم و استراتژی برند آن سازمان است و شروع این فرآیند در ارتباط با اولین تجربه و برخورد مشتری با برند ، به هر شکلی که باشد نتیجه مورد نظر ” ماندگاری برند در ذهن مشتری” است

مواردی که در مورد برندسازی و ثبت برند باید مورد توجه قرار داد:
۱- شخصیت برند: تمام فرهنگ ها و شخصیت هایی را که برندتان می تواند داشته باشد بررسی کنید. شخصیت هایی مانند: لوکس، مقرون به صرفه، مدرن، جوانگرا، خانوادگی، رسمی و … و باید، کاری کنیم که “هر چیزی” که مربوط به برندمان است، جلوه‌ دهنده این شخصیت باشد. از لوگو، وب سایت و سایر المان های بصری گرفته تا کیفیت محصولاتتان، قیمت گذاری و…
• المان‌های بصری: ویژگی‌های ظاهری لوگو، بروشور، وب‌سایت، بنر تبلیغاتی، پاکت خرید و …
• لحن متن: آن چه در کاتالوگ‌ها، وب‌سایت، ایمیل‌ها، وبلاگ‌ها، آگهی‌ها و… مربوط به برندتان می‌نویسید.
• محیط اداری‌تان، آدرس دفتر کارتان، لحن پاسخ گویی منشی تان، پیک موتوری‌تان و…
۲- رقابت: وضعیت رقابت در بازار برندتان چطور است؟ ( فرصت ها و تهدید هایش را بررسی کنید.)
۳- برای برندتان چشم انداز تعریف کنید: با توجه به اطلاعاتی که تا الان در دست دارید، نوبت آن رسیده که چشم انداز واضحی را برای خود و برندتان تعریف کنید، تا پتانسیل‌های موجود و پیش رویتان، مشخص و برنامه ریزی شود.
• چه بازارهایی را هدف قرار داده‌اید؟
• چه قدر از این بازار سهم می‌خواهید؟
• دوست دارید درباره برند شما، چه کسانی.. چه بگویند؟
• کدام جایزه‌ها را می‌خواهید بگیرید؟ در کدام جشنواره‌ها می‌خواهید پیروز شوید؟
• چقدر درآمد و چقدر دارایی برای برندتان می‌خواهید؟
• و…
۴- مخاطبان خود را جذب کنید: داشتن یک برنامه کامل و دقیق به تنهایی کافی نیست، باید از ذهنیت و شخصیت خریداران و مشتریان، نیازها وعلایقشان نیز باخبر شوید و با مشتریانی که هدف قرار داده‌اید، ارتباط برقرار کنید.
• ببینید مشتریان‌تان کجا هستند؟
• نقاط قوت شما در چیست؟
• چه چیزی برند شما را برجسته می کند؟
• خودتان را نشان بدهید و به آن‌ها بگویید که برندی متعلق به آن‌ها هستید؛
• همانی هستید که سلیقه و علاقه و نیازشان می‌خواهد
۵- برای نحوه ی لباس پوشیدن و رفتار کارکنان تان استانداردی را تعریف کنید که از تعهد برندتان حمایت کند. و مطمئن شوید که آنها فهمیده اند برندتان چیست و از چه چیزی پشتیبانی می کند.
۶- زیاد¬آفتابی¬شویم
مهم‌ترین وظیفه تبلیغات، شناساندن است. بنابراین باید به عنوان یک برند شخصی، کاری ‌کنیم. که به قول معروف در چشم بیاییم. این کار می‌تواند از طریق ایجاد شبکه ارتباطات و گسترش حلقه همراهان، بر عهده گرفتن پروژه‌های چشمگیر، نمایش مهارتها و توانمندیها در قالب ارائه سمینار، انتشار مطالب و محتوای آموزنده در حوزه تخصصی خود، داوطلب‌شدن در کمیته‌های مختلف و یا پنل‌های علمی و هم‌اندیشی‌ها انجام گیرد. این روشها از جمله مراحل انجام بازاریابی برای خود هستند.
۷- شبکه بازاریابی خود را ایجاد و آن را مدیریت کنیم.
بازاریابی نه فرایندی مقطعی بلکه روندی مادام‌العمر و مستمر است. دوستان، همکاران، مشتریان و مراجعین ما می‌توانند یک ابزار بازاریابی برای برندمان باشند. آنچه درباره‌ی ما گفته می‌شود، نشانگر ارزش برند ما است.
۸- ارزیابی دوباره و کنترل مستمر

عواملی را که موجب انگیزش‌مان می‌شود بررسی کنیم. هم‌چنین این عوامل را مورد بازبینی و کنترل دوره‌ای قرار دهیم:

تعریف شخصی‌ ما از موفقیت چیست؟ نیازهای کنونی ما برای ارتقای ارزش خود در بازار کدام است؟ و…

آخرین اخبار